Pulverlackering

Pulverlackering är en form av ytbehandling där förbehandling oftast krävs. Vid pulverlackering används torrt lack i pulverform istället för vått lack. Lacket sprutas på objektet med hjälp av tryckluft som efteråt härdas genom att det utsätts för hög temperatur under en viss tid. När objektet sedan har svalnat är pulverlackering slutförd.

Fördelarna med pulverlackering är många, bland annat så besparas miljön eftersom pulverfärg inte innehåller några lösningsmedel. Dessutom går väldigt lite färg går till spillo då allt pulver som inte träffar föremålet kan samlas upp och återanvändas. Resultatet är i sin tur slitstarkt, verkar skyddande mot snabb nedbrytning, håller lång livslängd, är ett mycket bra korrosionsskydd, har bra vidhäftning och ger en jämn applicering vid hörn och kanter.

Vi utför pulverlackering på de flesta material med ett brett urval på NCS och RAL - kulörer. Vi tar emot gods med storleken 6 meter långt, 1,9 meter brett och 2 meter högt i våra lokaler. Vi förbehandlar alla föremål med sandblästring innan de lackas. De pulverlackerade produkter vi i slutändan levererar till våra kunder håller hög kvalitét och är förmånliga för miljön.